Aktualizacje Grudzień 2022

Końcówka roku była bardzo gorąca! W naszym systemie pojawiło się kilka nowych funkcji, które znajdziesz poniżej. Jedną z ciekawszych funkcji jest tworzenie własnych importerów danych, ale szczegóły znajdziesz w krótkim podsumowaniu aktualizacji poniżej!

Od teraz masz możliwość między innymi skonfigurowania ilości wyświetlania prac w Meldowaniu pracy pracowników, czy ustawienia domyślnego trybu planowania i przeplanowania. Wszystkie aktualizacje dostępne są oczywiście w dokumentacji. W tym krótkim wpisie znajdziesz listę wszystkich nowości, a także przykłady najciekawszych z nich.

Wersja 1.161

  • Możliwość tworzenia własnych Importerów Danych (beta)
  • Możliwość zmiany technologii produkcji półproduktu podczas planowania
  • Możliwość ustawienia domyślnego trybu przeplanowania Wstecz
  • Alokacja towaru – możliwość tworzenia dokumentów przesunięć wewnątrzmagazynowych z poziomu Panelu Meldunkowego

Wersja 1.160

  • Dodanie nowej kolumny do widoku Trwających zadań
  • Możliwość skonfigurowania ilości wyświetlania prac w Meldowaniu pracy pracowników
  • Rozszerzenie komunikatów błędów podczas przeplanowania

Najciekawsze aktualizacje

Wersja 1.160: Możliwość skonfigurowania ilości wyświetlania prac w Meldowaniu pracy pracowników.

Mamy Możliwość skonfigurowania ilości widocznych prac do pobrania przy meldowaniu pracy pracowników. Aby to zrobić, przechodzimy do Ustawienia > Panel meldunkowy > konfiguracja panelu. W polu: ilość widocznych prac do pobrania przy meldowaniu pracy pracowników możemy wpisać, ile chcemy widzieć prac do pobrania. Liczba ta musi być całkowita i być w przedziale 50 – 200. 

Zobacz: Konfiguracja prac w meldowaniu pracy pracowników.

Wersja 1.161: Możliwość ustawienia domyślnego trybu planowania i przeplanowania.

Dodaliśmy możliwość ustawienia domyślnego trybu planowania i przeplanowania. Jeżeli częściej korzystasz z jednego trybu planowania, to warto tę opcję zmienić, aby zaoszczędzić sobie klikania przy każdym planowaniu lub przeplanowaniu. Początkowo ustawione jest planowanie wprzód. Jeśli chcemy zmienić domyślny tryb, przechodzimy do: Ustawienia > Konfiguracja
W sekcji Ogólne > Domyślny tryb planowania z rozwijanej listy wybieramy interesującą nas opcję.

Zobacz: Ustawienia domyślnego trybu planowania i przeplanowania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *